2022-04-04 12:49:16

Sportski ožujak
Članovi školskog sportskog društva „Drava“ su u protekla 3 tjedna u mjesecu ožujku sudjelovali  na 4 natjecanja. Učenici do 6. razreda natjecali su se u futsalu i odbojci, učenici do 4. razreda u graničaru, a učenici do 8. razreda sudjelovali su na finalnom županijskom natjecanju iz odbojke.
Krenut ćemo od naših finalista. Domaćin natjecanja je 31. ožujka  2022. godine bila Osnovna škola Belica. Sudjelovalo je 6 ekipa koje su to pravo stekle na kvalifikacijskim turnirima koji su održani u siječnju. Učenici su od tada marljivo trenirali i odvojili puno svog slobodnog vremena sa željom da se što bolje pripreme. Ali sastav ekipe je na kraju definirala bolest učenika te je ekipa nastupila u znatno izmijenjenom sastavu. Ždrijeb nam je odredio igrati s ekipama OŠ Macinec i OŠ Štrigova. Obje utakmice smo izgubili s 2:0 u setovima, ali učenici su ipak imali priliku pokazati svoje znanje, a mlađi članovi su stekli dragocjeno iskustvo za iduću godinu. Čestitke na hrabrosti, želji i ne odustajanju u ovakvim okolnostima.
Članovi ekipe: David Lukša, Nikša Dolenčić, Miroslav Ćulafić, Gabrijel Štefić, Luka Lukša, Samuel Matulin, Ivano Fabić, Nathaniel Matulin, Karlo Lukša.

Najmlađi članovi školskog sportskog društva i polaznici Univerzalne sportske škole, učenici do 4. razreda, sudjelovali su 30. ožujka 2022. na kvalifikacijskom turniru u graničaru u OŠ Orehovica. Sudjelovalo je 6 ekipa podijeljenih u 2 skupine, a pobjednici skupina stječu pravo igranja na finalnom turniru. Djevojčice i dječaci su u vrlo neizvjesnoj utakmici najprije pobijedili vršnjake iz Orehovice s 2:0 u setovima (15:10, 31:29), a zatim i vršnjake iz OŠ Kuršanec također s 2:0 (15:5, 15:6). Te pobjede su im omogućile sudjelovanje na finalnom županijskom turniru.
Ekipa graničara: Deni Varga, Sara Knez, David Miser, Dina Štefić, Ivano Lukša, Bruna Rusak, Patrik Pongrac, Zara Horvat, Jakov Globlek, Ana Marija Lisjak, Evan Orin Martinković, Lana Lovasić.
Radi bolesti nije nastupio David Punčikar, ali je tijekom cijele godine marljivo vježbao zajedno s ostalim članovima.
Sretno u finalu!

Učenici 5. i 6. razreda 14. ožujka  2022. godine sudjelovali su na kvalifikacijskom turniru u futsalu koji se održao u OŠ Kotoriba. Sudjelovalo je 5 ekipa. Dječaci su u prvoj utakmici pobijedili OŠ Sveta Marija rezultatom 8:1, a zatim izgubili od OŠ Kotoriba  7:3. U konačnici je ekipa  na turniru zauzela 3. mjesto.
Za ekipu ŠSD „Drava“ su igrali: Luka Cenko, Luka Lukša, Andi Miser, Deni Matulin, Gabriel Zvošec, Karlo Lukša, Samuel Pintač,  Mihael Štefić, Mateo Horvat, Nicolas Mačak.
Čestitke na borbenosti i uloženom trudu tijekom priprema za natjecanje  i na samom natjecanju.

U nešto izmijenjenom sastavu dječaci su 28. ožujka 2022., također u OŠ Kotoriba, igrali odbojku. Protivnici su im ponovno bili vršnjaci iz OŠ Kotoriba, ali ovaj put se pobjedi veselila naša ekipa (2:0 u setovima). U finalnoj utakmici pobijedili smo OŠ Prelog rezultatom 2:1 u setovima te se plasirali na finalni županijski turnir.
Ekipa odboikaša 5. i 6. razreda: Luka Lukša, Andi Miser, Deni Matulin, Karlo Lukša, Samuel Pintač,  Mihael Štefić, Mateo Horvat, Nicolas Mačak, Luka Cenko, Emanuel Strbad, Gregor Kuzmić.


Osnovna škola Donja Dubrava