preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donja Dubrava

OPĆE VIJESTI

Biciklom sigurno u promet

Autor: Marina Ostrugnjaj, Suzana Karloci Kvakan, 20. 6. 2022.

Unatrag dvije godine radi pandemije COVID-19  nije bilo moguće provesti ispitivanje o osposobljenosti upravljanja biciklom u osnovnim školama Republike Hrvatske.
Program „Biciklom sigurno u promet“ obuhvaća sadržaje iz područja Prometnih propisa i sigurnosnih pravila, prometne kulture i prometnog odgoja za najraniju skupinu sudionika u prometu, bez obzira pojavljuju li se u prometu kao vozači bicikla, vozači drugih dječjih prijevoznih sredstava, putnici u vozilima ili kao pješaci.
U petak 17. lipnja 2022. za učenike petih razreda provedeno je testiranje o osposobljenosti upravljanja biciklom. Teorijski dio ispitivanja proveden je na računalima u informatičkoj učionici. Učenici su rješavali ispit o prometnim pravilima i propisima. Praktični dio ispitivanja proveden je na prometnom poligonu na sportskom igralištu. Učenici koji su polazili izvannastavnu aktivnost „Klub mladih tehničara - promet“ na taj način prošli su edukaciju o prometnoj kulturi te je njih 20 ostvarilo pravo na potvrdu o osposobljenosti za upravljanje biciklom. Čestitamo!
 

 

 

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka roditelji svih učenika OŠ Donja Dubrava dali su pisanu suglasnost za objavu fotografija i osobnih podataka učenika.

 
 > NASLOVNICA - OPĆE VIJESTI
CMS za škole logo
Osnovna škola Donja Dubrava / Krbulja 21, HR-40328 Donja Dubrava / os-donja-dubrava.skole.hr / ured@os-donja-dubrava.skole.hr
preskoči na navigaciju