preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donja Dubrava

OPĆE VIJESTI

„Energetski neovisni“- zajednički eTwinning projekt OŠ Belica i OŠ Donja Dubrava

Autor: Marina Ostrugnjaj, Suzana Karloci Kvakan, 1. 6. 2022.

Ove školske godine uključili smo se i proveli zajednički eTwinning projekt s Osnovnom škola Belica. Povezali smo nastavne predmete fiziku i tehničku kulturu u temi „Energija“. U skladu s trenutnom gospodarskom situacijom, u kojoj povećanje cijena energije počinje utjecati na kvalitetu naših života, uz sve težu održivost potrošnje neobnovljivih izvora energije, obnovljivi izvori energije dobivaju posebnu važnost. Važno je educirati učenike o ograničenjima prirodnih resursa pa je tako naziv našeg projekta „Energetski neovisni“.
U sklopu projekta učili smo o obnovljivim izvorima energije kroz digitalne alate, izrađivali smo vjetrenjače i vodena kola, gradili samoodržive kuće te posjetili He Dubrava. Na kraju smo svoje radove izložili u holu škole.
Tijekom svibnja na satu tehničke kulture učenici su izrađivali modele vjetrenjača od različitih materijala kao i makete samoodržive kuće.

U petak, 27. svibnja 2022. učenici sedmih i osmih razreda koji su uključeni u eTwinning projekt posjetili su Hidroelektranu Dubrava. Uz laganu vožnju biciklima i sunčano vrijeme brzo smo stigli do postrojenja elektrane. Uz stručno vodstvo prošetali smo do Male hidroelektrane, razgledali unutrašnjost strojarnice, derivacijski kanal, staro korito rijeke Drave i pokretne brane. Učenici su saznali zanimljivosti o tijeku izgradnje hidroelektrane.
U provedbi projekta „Energetski neovisni“ sudjeluju učiteljice matematike i fizike, Anita Sečan u OŠ Belica i Ivana Friščić Dornik u OŠ Donja Dubrava te učiteljica tehničke kulture Marina Ostrugnjaj u OŠ Belica i OŠ Donja Dubrava.
 

 

 

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka roditelji svih učenika OŠ Donja Dubrava dali su pisanu suglasnost za objavu fotografija i osobnih podataka učenika.

 
 > NASLOVNICA - OPĆE VIJESTI
CMS za škole logo
Osnovna škola Donja Dubrava / Krbulja 21, HR-40328 Donja Dubrava / os-donja-dubrava.skole.hr / ured@os-donja-dubrava.skole.hr
preskoči na navigaciju