preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donja Dubrava

OPĆE VIJESTI

Modni Oscar i našoj školi

Autor: Suzana Karloci Kvakan, 6. 6. 2022.

U Gospodarskoj školi Čakovec već petu godinu za redom provodi se projekt Postani kreativan kojim se želi potaknuti učenička kreativnost i promocija zanimanja krojač, pomoćni krojač i modni tehničar. Osmaši međimurskih osnovnih škola pozvani su već u listopadu da prema vlastitom izboru i bilo kojom tehnikom izrade modne skice odjevnih predmeta, a iz naše su škole najuspješniji bili učenici osmih razreda Stefanija Golub, Nika Kuzmić, David Lukša, Ivona Međimurec, Tea Lukša i Ana Nestić. Na natječaj se ove godine uključilo 16 osnovnih škola, pristiglo je ukupno 111 modnih crteža od kojih je odabrano 11 najboljih. Nakon što su izabrani najbolji, učenici koji se obrazuju za zanimanje krojač sa svojim su nastavnicama skice pretvorili u odjevne predmete. Prema skici učenice Nike Kuzmić sašivena je haljina za koju su i učenica i mentorica Antoia Sirutka zasluženo osvojile Modnog Oscara. Svi sašiveni odjevni predmeti predstavljeni su na modnoj reviji koja je održana 3. lipnja 2022. godine u prostorijama Gospodarske škole Čakovec, a nakon službenog programa, učenici su imali priliku razgledati školu i kreativne uratke njihovih učenika.
 

 

 

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka roditelji svih učenika OŠ Donja Dubrava dali su pisanu suglasnost za objavu fotografija i osobnih podataka učenika.

 
 > NASLOVNICA - OPĆE VIJESTI
CMS za škole logo
Osnovna škola Donja Dubrava / Krbulja 21, HR-40328 Donja Dubrava / os-donja-dubrava.skole.hr / ured@os-donja-dubrava.skole.hr
preskoči na navigaciju