preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donja Dubrava

OPĆE VIJESTI

Beli Zagreb grad

Autor: Suzana Karloci Kvakan, 26. 5. 2022.

Učenici četvrtih razreda u utorak, 24. svibnja 2022. godine posjetili su Zagreb. Svoj su jednodnevni izlet započeli odlaskom u Park prirode Medvednica. Najprije su se okušali u amaterskom planinarenju do Planinarskog doma Glavica i uz stručno vodstvo posjetili i razgledali špilju Veternica koja je po veličini šesta špilja u Hrvatskoj s više od sedam kilometara razgranatih kanala. Vidjeli su čeljust špiljskog medvjeda, fosilno blato, fosile pradavnih školjaka i ježinaca, kao i šišmiše, koji su današnji stanovnici špilje.

Nakon aktivnog planinarenja i bogati novim saznanjima sudjelovali su na LEGO radionici programiranja i robotike koju su za njih pripremili predavači Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Cilj ove radionice je da učenici, upoznajući jedan mali segment onoga čime se bave znanstvenici s FER-a, istodobno prepoznaju život znanstvenika i inženjera kao kreativan, raznolik i privlačan. Učenici su kroz igru i zabavu, sastavili jednostavan LEGO robot i 'udahnuli mu život' odnosno programirali su ga da izvršava jednostavne naredbe i komunicira s okolinom. Za nagradu za sudjelovanje i uspomenu na kreativnu i zanimljivu radionicu dobili su antistresne loptice.

Šetajući glavnim gradom, ponovili su svoje znanje o gradu i njegovim znamenitostima. Posjetili glavni željeznički kolodvor, Trg kralja Tomislava, prošetali Zrinjevcem i Ilicom, vozili se uspinjačom na Gornji grad, uživali su u pogledu na grad s visoka, razgledali Trg svetog Marka, Kamenita vrata i kratko se odmorili na Manduševcu, a sreli i neke poznate "face".

Prepuni dojmova i pozitivno izmoreni vratili su se svojim kućama u ranim večernjim satima, a najveće im je zadovoljstvo bilo što su učenici 4.a razreda za svoj odlazak u Zagreb sami uštedjeli novce sakupljajući i prodajući prazne plastične boce.
 

 

 

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka roditelji svih učenika OŠ Donja Dubrava dali su pisanu suglasnost za objavu fotografija i osobnih podataka učenika.

 
 > NASLOVNICA - OPĆE VIJESTI
CMS za škole logo
Osnovna škola Donja Dubrava / Krbulja 21, HR-40328 Donja Dubrava / os-donja-dubrava.skole.hr / ured@os-donja-dubrava.skole.hr
preskoči na navigaciju