preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donja Dubrava

OPĆE VIJESTI

Australia Day 2022

Autor: Suzana Karloci Kvakan, Željka Novak Božić, Gordana Mirović, 1. 2. 2022.

Na poziv naših učiteljica engleskog jezika Gordane Mirović i Željke Novak Božić, odazvalo se Veleposlanstvo Australije odnosno Šef Misije Veleposlanstva Australije gospodin Andrea Biggi.

Sve je počelo komentarom na službenoj stranici Veleposlanstva na društvenoj mreži Facebook gdje je bila objava o posjeti jednoj osječkoj srednjoj školi. Ubrzo je počela komunikacija vezana uz obrazovnu učilicu koju Veleposlanstvo šalje zainteresiranim školama. Obrazovna učilica je set obrazovnih sadržaja, časopisa, knjiga i suvenira vezanih uz Australiju i australsku kulturnu baštinu.

Nakon što je učilica stigla u školu, učiteljice su dogovorile posjet Veleposlanstva u siječnju povodom Dana Australije. Iz svakog razreda predmetne nastave odabrani su učenici koji su prema informacijama iz učilice trebali složiti prezentacije i pripremiti kratko predstavljanje svog rada na engleskom jeziku.
U ovom projektu je sudjelovalo dvadesetak učenika koji su oduševili Šefa Misije.

Po dolasku u školu, gospodina Andreu Biggija pozdravila je naša ravnateljica Mirjana Ribić, a nakon toga i načelnik općine Donja Dubrava, gospodin Marijan Varga. Gospodin Biggi je upravo od načelnika saznao vrlo zanimljive informacije o samom mjestu Donja Dubrava. Pričali su o prirodnim ljepotama, pothvatima za zadržavanjem mladih obitelji u mjestu, suradnji Općine i škole, kao i o turističkom potencijalu mjesta.
Nakon kratkog razgovora, Šef misije je pozdravio učenike sudionike ovog projekta. Ukratko se predstavio i zahvalio na pozivu. Učenici su predstavljali svoj rad razred po razred počevši od petog razreda. Nakon prezentacija zajedno su svi prisutni pjevali australsku pjesmu Waltzing Matilda. Po završetku pjesme slijedila su pitanja učenika za našeg gosta. Gospodin Biggi je strpljivo odgovarao na mnoštvo pitanja. Na kraju susreta je napomenuo da je fasciniran razinom znanja engleskog jezika kod učenika, pohvalio je njihovu izvrsnu komunikaciju i razumijevanje stranog jezika i donirao obrazovnu učilicu školi za daljnje korištenje.
Na kraju dodajmo da smo počašćeni što je za prvi posjet Međimurju Veleposlanstvo odabralo upravo našu školu.
Veselimo se dogovorenoj daljnjoj suradnji!
 

 

 

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka roditelji svih učenika OŠ Donja Dubrava dali su pisanu suglasnost za objavu fotografija i osobnih podataka učenika.

 
 > NASLOVNICA - OPĆE VIJESTI
CMS za škole logo
Osnovna škola Donja Dubrava / Krbulja 21, HR-40328 Donja Dubrava / os-donja-dubrava.skole.hr / ured@os-donja-dubrava.skole.hr
preskoči na navigaciju