preskoči na sadržaj

Osnovna škola Donja Dubrava

Novosti

Mali Englezi

Autor: Suzana Karloci Kvakan, 28. 10. 2020.

Grupa Mali Englezi sastaje se jednom tjedno i bavi se zadacima i aktivnostima koji su zacrtani projektima s eTwinning platforme. Učiteljica engleskog jezika Željka Novak Božić prijavila je školu na eTwinning i tamo potražila partnere za rad na projektima. S ponosom možemo reći da je naša škola izabrana kao partner škola na četiri eTwinning projekta i u jednom od tih projekata je i voditelj.

Učenici u Donjoj Dubravi rade na projektima Seasons with the rhythm of nature i Foreign Friends. U projektu Seasons with the rhythm of nature učenici uče predstaviti se, upoznaju prirodu kroz sva godišnja doba, rješavanju kvizove i sudjeluju u aktivnostima u učionici, ali i posredstvom digitalnih alata. U projektu Foreign friends u kojem smo voditelji i osnivači projekta, učenici se predstavljaju putem video poruka, biraju božićnu pjesmu koju će pjevati na engleskom i na hrvatskom te upoznati svoje partnere iz projekta.

Učenici u Donjem Vidovcu rade na projektima Beyond borders: Buddies not bullies i European postcard Rallye. U prvom projektu učenice putem Twinspacea upoznaju svoje partnere, uče o toleranciji, kako pomoći kod vršnjačkog zlostavljanja te kako ga spriječiti, ali i prepoznati. U drugom projektu učenici uče o svom kraju i državi, ističu znamenitosti i ljepote svog kraja koje na kraju pretvaraju u razglednicu.

Važno je napomenuti da se sudjelovanjem u ovakvim projektima učenici oslobađaju straha od pričanja na stranom jeziku i poboljšavaju svoje korištenje stranog jezika – čitanje, pisanje, govorenje i slušanje.
 
 

 
 

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka roditelji svih učenika OŠ Donja Dubrava dali su pisanu suglasnost za objavu fotografija i osobnih podataka učenika.

 
 > NASLOVNICA - NOVOSTI
CMS za škole logo
Osnovna škola Donja Dubrava / Krbulja 21, HR-40328 Donja Dubrava / os-donja-dubrava.skole.hr / ured@os-donja-dubrava.skole.hr
preskoči na navigaciju